Projecte OlivetaCoeducacióDiversitat i plurilingüismeTransformació digitalIES Pare Arques – Cocentaina (Comtat)Aquest projecte defineix i una forma de treballar i entendre els projectes educatius que, des del departament de música de l’IES Pare Arques duem a terme. Arrels i ales: Arrels perquè no podem perdre la mirada del que som, d’on venim, l’arrel que s’encaixa a la terra per dotar als projectes d’una coherència cultural, d’una identitat. Però també ales, perquè hem de créixer i volar, i arribar lluny, molt lluny, perquè podrem fer com a persones i com a societat el que vulguem amb creativitat i constància.
El projecte Oliveta acull tota una sèrie d’activitats que són miniprojectes i que abasten eixos transversals importantíssims: el plurilingüisme, la integració, la coeducació, les TIC i el treball amb les noves tecnologies.

– Realització d’un curtmetratge a partir del romanç OLIVETA.

– Composició i enregistrament de la Banda sonora.

– Doblatge del curt a totes les llengües que s’estudien o es parlen a l’institut.

– Treball sobre la violència familiar.

– Treball sobre la igualtat sexual.

– Treball conjunt amb músics professionals: Andreu Valor, Borja Penalva, Mireia Vives, Berta Iñíguez, Desi i Francisco valor.

– Realització d’un videoclip professional per donar difusió a la cançó creada amb Andreu Valor sobre igualtat sexual i violència domèstica.

Parlem d’un projecte en el qual la participació de diferents agents és bàsic en el seu desenvolupament: Alumnat, companys d’altres especialitats, famílies, professionals, Ajuntament de Cocentaina, Centre d’Estudis Contestans i equip directiu del centre.

Top