Comités

Comité científic VI Congrés d’Escola Valenciana (novembre de 2021)

Comité científic:

Ana López-Navajas

UNIVERSITAT: UV

Contacte: ana.lopez-navajas@uv.es, coeducaciovalencia@gva.es

Ana López Navajas és professora de Llengua i Literatura, investigadora vinculada a la Universitat de València i assessora de Coeducació i Igualtat en la Formació del Professorat en la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

En la seua investigació ha analitzat l’absència de les dones i les seues produccions en l’àmbit científic, cultural i històric en els continguts i manuals de l’educació secundària, i les implicacions d’aquesta absència.

Els seus treballs van encaminats a la recuperació i difusió del llegat cultural, científic i històric de les dones, sobretot dins de l’àmbit de l’educació i la cultura.

Forma part des del seu inici de l’associació «Clásicas y Modernas», que promou la igualtat de gènere en la cultura.

Ha estat guardonada amb nombrosos premis.

Eva Mestre-Mestre

UNIVERSITAT: UPV

Contacte: evamestre@upvnet.upv.es

Eva Mestre és professora del Departament de Lingüística Aplicada. Des de 2016 és directora del Grau en Turisme i el Doble Grau en Turisme i Administració d’Empreses de la Universitat Politècnica de València. També imparteix docència en el Màster de Llengües i Tecnologies.

La seva recerca s’ha centrat en tres eixos fonamentals: la pragmàtica, l’ensenyament de l’anglés i l’estudi de corpus.

Està iniciant noves vies d’investigació, en els camps de les xarxes socials i la lingüística clínica.

Pertany a les Associacions de Lingüística Aplicada i Lingüística de Corpus, on dirigeix el panell de Llengues per a fins específics.

 Forma part del Departament de Lingüística Aplicada i del Grup d’Anàlisi de les Llengues d’Especialitat (GALE).

Anna Esteve

UNIVERSITAT: UA

Contacte: anna.esteve@ua.es

Anna Esteve és doctora en Filologia Catalana i professora del Departament de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant. Forma part del Grup d’Estudis Transversals, amb el qual ha participat en l’organització de diversos seminaris internacionals, i del Grup de Recerca de Literatura Contemporània de la UA. Així mateix, ha estat membre de diferents projectes d’investigació centrats en l’estudi de la literatura autobiogràfica catalana (2003-2014).

Actualment, participa en el projecte “La promoción del libro (impreso y digital) en Internet (webs, blogs, Twitter, Instagram, clubs, plataformas, apps): análisis y evaluación de datos”, dirigit per la professora Gemma Lluch (UV). També ha estat assessora de la Fundació pel Llibre i la Lectura en l’elaboració del Pla Valencià de Lectura de la Generalitat Valenciana.

Les seues línies d’investigació principals són la literatura catalana actual (especialment la literatura autobiogràfica), la didàctica de la literatura i la literatura infantil i juvenil catalana, matèria sobre la qual imparteix una assignatura a la Facultat d’Educació.

Entre les obres publicades destaca l’assaig acadèmic El dietarisme català entre dos segles (premi Serra d’Or, 2011), així com diferents articles en revistes internacionals (Caplletra, Revista de Filología Románica, Catalan Review, etc.) i capítols en volums col·lectius com ara ¿Cómo leemos en la sociedad digital? Lectores, booktubers y prosumidores (2018) y Claves para promocionar la lectura en la red (2019).

Actualment és vicedegana de Qualitat i Política Lingüística en aquesta mateixa facultat.

Juana Aznar

UNIVERSITAT: UMH

Contacte: juana.aznar@umh.es

Juana Aznar Márquez és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i doctora en Economia per la mateixa universitat. A més, és Màster en Igualtat i Gènere en  l‘Àmbit Públic i Privat per la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat Jaume I de Castelló.

La seua vinculació laboral actual és amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx, on és professora des del curs acadèmic 2002-2003; prèviament, va ser-ho en la Universitat de València. Així mateix, col·labora amb els màsters relacionats amb estudis de gènere de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat Pablo de Olavide.

En els últims anys, la seua investigació ha estat centrada en l’estudi del medi rural i en especial l’aportació de les dones al desenvolupament a través dels treballs de cura, tant remunerats com no remunerats. En aquest moment està participant en distints treballs d’abast nacional i internacional. Així mateix, ha participat en diversos projectes que han comptat amb el finançament d’institucions com són l’Instituto de la Mujer de la Región de Murcia, la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Ciència i Innovació o el Ministeri de Assumptes Exteriors, projectes que li han permés augmentar la seua formació i el seu coneixement d’una realitat que és rica en diversitat

Consol Aguilar

UNIVERSITAT: UJI

Contacte: aguilar@edu.uji.es

Professora de formació inicial de mestres des de fa trenta-sis anys. Catedràtica d’Escola Universitària del Departament de Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura de l’UJI. Directora del Grup d´Investigació “Didàctica de la Llengua i la Literatura i Pedagogia Crítica”(creat l‘any 2000). Directora del Grup d’Innovació Educativa “Educació crítica i gènere”(creat l’any 2013).

Forma part de la Fundació Isonomia de l’UJI. Participant en diversos doctorats, postgraus i màsters lligats a la Didàctica de la Llengua i la Literatura, l’Educació Crítica i el Gènere a l’UJI i altres universitats públiques de l’estat. En la mateixa direcció van els seus treballs i publicacions nacionals i internacionals, i col·laboracions en diversos fòrums acadèmics i socials.

En investigació d’àmbit local ha dirigit projectes lligats a l’educació de les dones i la memòria històrica educativa. En investigació de caràcter autonòmic ha participat com a investigadora amb el grup d’investigació FRAC de la Universitat de Barcelona, per exemple amb el projecte “La formació receptora: anàlisi qualitativa de l’activació de l’intertext lector”. En investigació d’àmbit estatal ha participat com a investigadora en diversos projectes I + D dirigits des del CREA de la Universitat de Barcelona, com ara “Violència de gènere a les universitats espanyoles” i “Actes comunicatius i superació de les desigualtats socials en les relacions de gènere”.

Susanna Tesconi

UNIVERSITAT: UOC

Contacte: stesconi@uoc.edu

És professora dels estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Es va doctorar en Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona i és membre del grup DARTS, que es dedica a investigar les interseccions d’art, tecnologia i societat.

La seua especialitat és l’estudi de la interacció entre processos d’aprenentatge i tecnologia. En aquest àmbit, se centra a acompanyar les persones en el desenvolupament dels seus propis dispositius, eines i entorns.

Des de 2010 ha dissenyat i implementat laboratoris i programes educatius relacionats amb el disseny d’interacció i la fabricació digital per a diferents institucions com ara Tabakalera–Centro Internacional de Cultura (Donostia) i el Museu del Disseny de Barcelona.

Des de 2014 és també integrant de la Fablearn Fellowship, impulsada pel Transformative Learning Technologies Lab, de la Universitat de Stanford i la Universitat de Columbia

Adela Costa

UNIVERSITAT: UV. FEV – Mestres Freinet

Contacte: adela.costa@uv.es

Adela Costa ha estat professora de la facultat de magisteri de la Universitat de València.

Va ser cofundadora, directora i mestra de l’escola cooperativa Tramuntana, la primera que va realitzar l’ensenyament en valencià i que, a hores d’ara, encara continua amb el nom de La Masia.

També va ser professora de Didàctica dels primers cursos de valencià per al professorat organitzats per l’Institut de Ciències de l’Educació a les primeries dels anys 70.

Entre altres publicacions, va ser coautora del llibre «Sambori», un dels primers llibres editats als anys vuitanta per a l’ensenyament reglat en valencià.

És una de les fundadores del Col·lectiu de Mestres Jubilats Freinet, que pretén «contribuir a la reflexió sobre els camins que ens cal seguir encara, en un recorregut contemporani per una escola en valencià i per una pedagogia –la pedagogia Freinet-, amb la qual ens vam identificar i que, encara que fou generada al segle XX, continua vigent al segle XXI».

Carmen Rodríguez Gonzalo

UNIVERSITAT: UV

Contacte: crodrig@uv.es

Carmen Rodríguez Gonzalo és doctora en Didàctica de la Llengua i professora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura (Facultat de Magisteri), del Màster en Professorat de Secundària i del Màster dInvestigació en Didàctiques Específiques de la Universitat de València. Dirigeix el Grup dInvestigació en Ensenyament de Llengües (GIUV-2013-081) i la seua recerca se centra, prioritàriament, en la didàctica de la llengua escrita, en lensenyament de la gramàtica i en les relacions entre ús i reflexió sobre la llengua, temes sobre els que ha publicat diversos articles (Articles, Caplletra, Cultura y Educación, Lenguaje y Textos, Revista Iberomericana de Educación entre daltres) i capítols en llibres com ara Seqüències didàctiques per aprendre gramàtica, El tractament integrat de llengües (Graó), El verbo y su enseñanza (Octaedro) o Grammar at School (Peter Lang). És la co-organitzadora dels Congressos Internacionals sobre lEnsenyament de la Gramàtica (Congram), celebrats a València en 2014 i 2016 i a Barcelona en 2019. És membre del consell de direcció de les revistes Articles de Didàctica de la Llengua i la Literatura i Textos de Didáctica de la Lengua y la Literatura. 

En lactualitat dirigeix el projecte I+D Lelaboració duna gramàtica escolar interlingüística: cap a un ensenyament reflexiu de les llengües en contextos multilingües” (Egramint), en el qual participen investigadores de UV, UJI, UVIC-UCC, UAB, UCA i UNILEON. 

Comité organitzador:

COORDINADORA: Pilar Gregori Monzó.

EIXOS:

  • COEDUCACIÓ: Pilar Gregori Monzó.
  • DIVERSITAT I PLURILINGÜISME: Vicent Romans Noguera.
  • TRANSFORMACIÓ DIGITAL: Josepa Costa Múrcia.

EMPAR NAVARRO: Carme Agulló Díaz.

ORGANITZACIÓ GENERAL

Alícia Martí Climent.
Mª Carme Díaz Carsí.
Tonyi Perea López.
Elionor Ortolà Perles.
Imma Garrigós Albert.
Antonia Paredes Climent.
Anna Marí Martinez.
Carme Agulló Díaz.

COMISSIÓ ECONÒMICA

Josep Manel Andrés Timor.
Pilar Gregori Monzó.
Francesc Felip.
Manuel.
Toni Viscarro.

COMUNICACIÓ

David Belda.
Ernest Artal.
Toni Viscarro.

Top